Translate

søndag 26. mars 2017

Første omplanting

viser at dette blir et spennende og ambisiøst prosjekt...

Det er ikke stort dette vesle drivhuset. 
Tidligere sesong har vist at det er fullt mulig å drive frem og klargjøre veldig mange planter, så lenge disse kan settes ut etter spiring. Problemstillingen vi står ovenfor her i nord, er at klimaet fører til en veldig kort sommer. Vi går rett fra vinter til sommer, og våren er som regel frost-rik og kald. Sommeren er kort og forskjøvet. Den gjør at plantene trenger både august og september for å bli høsteklar.

I år har vi endret litt på isoleringen av drivhuset. Dette for å kunne starte sesongen tidligere, men en tidligere sesong gjør at vi har desto større behov for mer plass. Det er ikke bare å sette ut plantene, når det er fare for frost. Det er nå etterbestilt en mengde frø og vi må nok nedskalere på antall, samt sette lit til at vi får nok plass innendørs til temperaturen blir riktig utendørs. Ennå er det full vinter ute.

Agurkplanter er omplantet 25.03.2017
Lørdagen var en spesiell dag i drivhuset. En markering av at vi har første omplanting 15 dager etter første såing. Det har gått raskt fra frø til plante. Forsetter det i samme tempo, trenger vi nok enda flere plantepotter. Vi har fått med oss et lite triks på Instagram. Det er å bruke drikkebeger til omplantingen. Dette tar mindre plass i bredden, men gir plantene bedre vekstdybde frem til de trenger store potter. Vi plukker med oss alle gode tips fra folk som har drevet på med dette lengre enn oss. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar