Translate

torsdag 11. mai 2017

Er 4 kvadratmeter nok....

....til å ha betydning for lokal familie matproduksjon?


Siden drivhuset er på rundt 4 kvadratmeter, er det ikke mye plass til bevegelse innendørs. Men man har brukt det meste som er av plass til hyller og en passasje i midten(der alt av bevegelse foregår). Det er bare plass til en person, dersom man skal bøye seg på huk. Skal to personer stå her, må man nesten avtale hver bevegelse frem og tilbake. Ellers går det fint om man er bare er en. Uansett hvor stort drivhus man har, er det tydelig at dette er en aktivitet som øker proporsjonalt med tiden man har til rådighet og gevinsten man ser man har igjen for å plante sine egne mat planter.

For vår del har prosjektet med drivhus blitt til at drivhuset fungerer som en spireboks. Tanken er at alt som såes, skal flyttes ut på tomten og innendørs. Det eneste som kan stå i drivhuset gjennom sesongen, er tomatplanter og planter som trenger mye varme.


Når man kjøper seg drivhus, er det flere ting man må vurdere nøye

vær og vind, solforhold og kvaliteten i drivhuset i forhold til pris

Vårt drivhus er mer eller mindre kjøpt inn på salg. På daværende tidspunkt var vår lyst til å prøve ut å dyrke på egenhånd. Etterhvert lærer man mer, og behovene endrer seg. Flere hjemmedyrkere gir tilbakemelding om at man kan investere i et større drivhus, enn det man i utgangspunktet hadde tenkt. Vi tenker slik at et drivhus skaper mange utfordringer med tanke på temperatur og lysforhold. Derfor er det viktig å tenke igjennom hva man skal dyrke og hvor stor plass dette tar. I tillegg når plantene trenger denne plassen, og om de skal vokse utendørs etterhvert, eller bare innendørs.

Vår erfaring er rett og slett at man trenger;

  • egen spireboks til frø(drivhus inne i drivhuset)
  • egen plass til planter som trenger mye lys
  • plass til ulike planter som trenger ulike temperaturer
  • så igjen ulike lys behov og fuktighet

Ikke lett å få til dette i et lite drivhus, men vi prøver oss frem og finner alltids nye løsninger. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar