Translate

onsdag 10. mai 2017

Kong vinter stikker innom...

og temperaturen synker igjen...

Vi bruker å si at "vi vet hvor vi bor"

Igjen må man virkelig si at klimaet er en skikkelig utfordring for drivhuset. For 14 dager siden trodde vi at den ekstra isoleringen som er satt opp måtte tas ned. Vi ble velsignet med noen dager som var varme i solveggen. Vi har ikke mange "slike" lykkeglimt med sol og helt vindstille dager.  Disse dagene ble tilbrakt på verandaen og med en temperatur i sol kroken på over 22 grader, var håpet om en vår endelig her.

Igjen var det like viktig å huske på å vanne med riktig mengde med vann. I tillegg ble det endelig klippet hull i bobleplasten i taket. Inneklimaet inne var nå under så sterk sol påvirkning at overskuddet måtte luftes ut gjennom takluken.

Slike lykkeglimt varer som regel bare ett par tre dager i strekk før været endrer seg.  Når været først snur, så snur det like brått som fra en varm vår til en iskald vinter. Igjen var det en uke med både regn og snø. Samtidig har andre prosjekter latt bloggen få hvile en stund.

Når snøen først dalte ned igjen, skjønte vi fort at den varme våren lot vente på seg. For oss som liker å sprade i fjellet, er dette gull. Ingenting er bedre enn å gå opp på ett fjell og så sette utfor på uberørt pudder. Fare nedover fjellsiden i stor fart. Vi rakk ikke pudderet, men fikk oss en tur i går kveld.

Vi må nok bare være tålmodig her i nord! I mellomtiden, i påvente av både en vår og en sommer, så må vi bare nyte grønne dager inne i drivhuset og alle de muligheten man har til å være ute i frisk luft.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar