Translate

torsdag 27. april 2017

Det var plutselig hetesjokk...

og sitronmelissen kollapset...

I dag skulle jeg sjekke drivhuset og har vel egentlig latt de kose seg alene i solsteiken litt for lenge. I går ble det ikke tid til å få tatt en runde der nede, og i dag kom jeg inn i en bakerovn på mellom 25-30 varmegrader. Sitronmelissen var tidligere omplantet i en litt for liten beholder. Resten av plantene var ok, men trengte vann. Startet med å krisevanne plantene med Bokashi vann. Nå begynner plantene å vokse slik at disse står tett i tett. Flere trenger å bli omplantet i de nærmeste dagene.

I dag ble pottetomatene omplantet. Agurkurten var også ganske uttørket og ble omplantet. Ser helt klart at selv om man har vannet godt, så trekker ikke den økologiske jorden vannet godt nok opp til røttene. Under omplanting ble det oppdaget at selv med mye vann i bunnen, så var området rundt røttene ennå knusktørt. Forhåpetligvis blir dette bedre når man produserer kompostjord selv. I følge Bokashi systemet skal denne jorden bli veldig næringsrik og ha en god kvalitet som er bedre enn den man normalt får kjøpt i butikken.

I dag var det bare å få åpnet bobleplasten, slik at takluken kunne åpnes for å lufte. Det neste som skjer er vel at man rigger ned belysningen. Nå er det minimalt med behov for å bruke plantebelysning, så lenge vi har slike solrike dager som nå. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar